fredag 18 september 2009

Besök på Örkelljunga Arbetscenter

Fredagen inleddes med ett intressant möte med Göran Härle och Peter Palm på Örkelljunga Arbetscenter. Arbetscenter är ett arbetscentrum som bedrivs av socialnämnden och drivs helt utan ekonomiskt vinstintresse. Verkstaden har till största del legotillverkning. Tillverkningen är av den art att den inte konkurrerar med ortens industri. Arbetet som utförs är till största delen åt bygdens företagare.



Arbetscenter vänder sig till personer som en längre tid har varit borta från den ordinarie arbetsmarknaden, har svårt att komma in på arbetsmarknaden och till personer med olika former av handikapp. Många har genom att arbeta på Arbetscenter fått bra referenser och därigenom fått fasta jobb på företag i Örkelljunga med omnejd.

Det finns många spännande möjligheter att utveckla och stärka Arbetscenters verksamhet. Jag hoppas att vi exempelvis kan starta nya samarbetsprojekt och föra samman flera kommunala kompetenser i ett helhetskoncept. Arbetscenter bedriver en mycket viktig verksamhet som erbjuder många örkelljungabor allt från meningsfull sysselsättning och stöd till kompetensutveckling och en riktig nystart i yrkeslivet.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar