måndag 23 februari 2009

Frukostmöte på Utbildningscentrum

Veckan inleds med ett frukostmöte om arbetsmarknadsläget på Utbildningscentrum i Örkelljunga. Vi som träffas är representanter för kommun, region, företag, arbetsförmedling och andra berörda organisationer som utbyter information om situationen på arbetsmarknaden och försöker ta fram förslag för att hantera situationen. Bland gästerna märktes bland annat regionrådet Pia Kinhult som diskuterade vilka möjligheter Region Skåne har att bistå oss.

Arbetsmarknaden i Örkelljunga är relativt hårt drabbad av varsel och strukturomvandlingen i verkstadsindustrin, men samtidigt så har vår kommun mycket goda förutsättningar att gå stärkt ur krisen. Många som riskerar att bli arbetslösa är kompetenta och yrkesskickliga arbetare som är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden oavsett konjunkturläge.

Nu kommer vi att kraftsamla för att dels hjälpa företag och anställda att överbrygga den värsta krisen och dels lägga grunden för ett mer långsiktigt och strategiskt arbete för att stärka både den lokala arbetsmarknaden och förbättra företagsklimatet.

Mathias Knutsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar