torsdag 23 april 2009

SmåKoms konferens i Rättvik, dag två

SmåKom konferensens andra dag inleddes med en intressant presentation av hur kommunerna i Dalarna har arbetat med upphandling av livsmedel och planerna på en ny grossistmodell för lanthandeln.



Därefter presenterade Bengt Germundsson, kommunalråd i Markaryd och ordförande för regeringens utredning av skatteutjämningen, sina tankar och idéer. Bengt initierade en spännande och givande diskussion om hur framtidens utjämningssystem ska utformas för att både stärka kommunernas kärnverksamheter och stimulera utveckling.



Efter lunchen diskuterades en av våra stora framtidsfrågor: hur vi ska arbeta för att kunna erbjuda attraktiva boenden och en mångfald av boendeformer även i de små kommunerna och på landsbygden. SmåKom har tagit fram en framåtsyftande program för bostadsbyggnad på landsbygden som öppnar upp för nya möjligheter.



Dagen avslutades med en diskussion om SmåKoms framtidsplaner och utvecklingsarbete samt en fantastiskt trevlig jubileumsmiddag.

Mathias Knutsson

1 kommentar:

  1. Kommunen har satsat stora pengar på anläggning av Fedingestrand. Tror Ni verkligen på att det skall flytta dit nybyggare när det ser ut som det gör i närområdet? Har Ni aldrig hört talas om "första intrycket"? Åk och titta på den, sedan flera år, nedlagda macken i Killhult. Nu sprids skräpet i trädgårdar och i skogen med hjälp av sysslolösa ungdomar. Snart har väl alla i Fagerhult hört av sig till Er! Riv macken nu och gör något snyggt på platsen! Kan vara dumt att vänta till valet nästa år.

    SvaraRadera